10 marca 2008

Microsoft vykonal úpravy v službe Office Live

Zmeny na ešte stále pomerne novom balíku kancelárskych služieb rozhodne nie sú len kozmetické. Čo urobila softvérová spoločnosť pre to, aby boli jej online služby schopnejšie lepšej konkurencie?

Spoločnosť Microsoft spravila vo svojej službe Office Live Small Business niekoľko zásadných zmien. Niektoré doteraz platené služby bude ponúkať zadarmo, za registráciu doménového mena sa však bude po prvom roku platiť. Registrácia doménového mena bude počas prvého roku aj naďalej zadarmo, ale každý nasledujúci rok si bude Microsoft účtovať 14.95$ (približne 340 Sk). Pridaná však bude možnosť takzvanej súkromnej registrácie, vďaka ktorej budú uchovávané osobné údaje zákazníkov mimo verejnej databázy Whois. Spoločnosť vyhlásila, že tí, ktorí sa už do Office Live prihlásili, budú mať svoje doménové meno registrované zadarmo navždy.

Službu Office Live používa už okolo 600 000 používateľov. Služba ponúka okrem iného e-mailový účet zadarmo, možnosť tvorby internetových stránok a webový priestor. Je šitá na mieru pre najmenšie podniky, ktoré nemajú vlastný IT personál ani externého technologického konzultanta. Prvýkrát spoločnosť Microsoft ohlásila Office Live v novembri 2005 ako súčasť svojich Live služieb; testovacia verzia bola spustená vo februári 2006 a označenia „beta verzia“ sa zbavila v novembri 2006. V rámci nových zmien Microsoft zlučuje tri rozličné balíky služieb do jedného, pričom zo všetkých platených služieb si bude môcť zákazník vybrať podľa želania. Dve doteraz platené služby – správa kontaktov a vytvorenie intranetového portálu – budú odteraz poskytované zadarmo.

Microsoft sa snaží zlepšiť schopnosť používať Office Live na predajné účely pridaním platených možností, ako napríklad vytvorenie tzv. storefrontu, predaj vecí na eBay alebo e-mailový marketing. Tento krok prichádza krátko po tom, ako spoločnosť Yahoo pozmenila svoju ponuku služieb pre malé podniky, vrátane pridania neobmedzeného priestoru a prenosu pre hostingovú službu svojej stránky. Ak spoločnosti Microsoft vyjde jej plán, všetky tieto produkty sa môžu zjednotiť. Baris Cetinok, riaditeľ produktového manažmentu a marketingu pre Office Live potvrdil, že spoločnosť doteraz ponúkala hlavne základné IT služby, teraz však investuje viac do nástrojov digitálneho marketingu. Službu Office Live Small Business Microsoft zároveň nedávno premenoval, pretože značku Office Live chce použiť aj na iné produkty, vrátane Office Live Workspaces – službu na on-line zdieľanie dokumentov. V novej verzii je pridaná podpora pre Firefox 2.0, či už na platforme Windows alebo na počítačov od spoločnosti Apple.



Zdroj:news.com

Žiadne komentáre: