22 marca 2008

Assassins Creed - už čoskoro

Dátum vydania: 27. Marec 2008
Stránky hry: assassinscreed.uk.ubi.com
Výrobca: Ubisoft


Hra je zasadená do raného stredoveku, konkrétne do roku 1191 nášho letopočtu, kde vo Svätej Zemi prebieha tretia krížová výprava a práve je tu aj tajomná skupina obávaných vrahov. Hlavnou postavou hry je jeden z nich, nájomný vrah Altair, ktorý vo svojom bezprostrednom okolí dokáže vyvolať chaos, ktorý mu slúži k tomu, aby dosiahol svojho cieľa.


Svet Assassin's Creed siaha ďaleko za brány jediného mesta. Bude ho tvoriť jedno kráľovstvo s tromi mestami, každé s vlastnými misiami a atmosférou. Mesto zachytené na obrázkoch, je Arce, ktoré kontrolujú Európania. Vojna sa podpísala pod zničené budovy, rozvaliny, suť a oceľový nádych grafiky. Damašok sa zahaľuje do jasných farieb, prevládať bude hlavne žltá. Mesto je plné islamských mešít a rušných trhovísk. Jeruzalem bude obrovskou križovatkou kultúr, jazykov a náboženstiev. Okolo týchto miest sa bude rozvaľovať vidiek (divočina). Zelené hory budú kontrastovať s vyprahnutými púštnymi dunami. Pozriete sa do horskej pevnosti zabijakov Maysaf zakrytú snehom aj do mesta Arsuf, kde sa odohrala bitka medzi vojskami Richarda a Saladina a križiaci z nej vyšli ako víťazi.

Mimo hradieb mesta sa budete pohybovať prevažne v sedle koňa. Do ďalekých destinácií budete cestovať niekoľko dní, čo hra bude maskovať loading obrazovkou. Do žiadanej lokácie sa budete môcť nechať odviezť aj karavánou bez nutnosti vyraziť na dlhú cestu manuálne, navyše s rizikom konfrontácie s banditami. Okolie každého mesta bude rozdelené do troch oblastí a spolu majú mať rozlohu 2 km2.

Assassin's Creed skrýva mnohé tajomstvá, ale tým najväčším je súčasnosť, resp. blízka budúcnosť, kam až siahajú prsty spoločenstva zabijakov a odovzdávania múdrostí tohto spolku. Celý príbeh bude prerozprávaný postavou z budúcnosti, ktorá sa bude dívať na skutky predkov a prežívať ich cez oči Altaira. Táto zvláštna spojitosť je založená na dôvere k spomienkam a bude mať priamy vplyv aj na hrateľnosť.

Ubisoft Montreal vzbudil so svojim novým ambicióznym titulom obrovskú pozornosť. Assassin's Creed bol označený za to najlepšie z celej tohtoročnej E3 a bol okamžite katapultovaný medzi najočakávanejšie hry. Odlišuje sa absolútne od všetkého, čo bolo doteraz na trhu. Dúfajme, že to hráči ocenia, ale zaručene pôjde o niečo úplne iné, hovorí o hre fešná produkčná Jade Raymond. Assassin's Creed je zatiaľ exkluzívnym titulom pre platformu PS3, ale už čoskoro aj na PC.




Screeny








Žiadne komentáre: